Böcker om teknisk förvaltning

Är du fastighetsägare och hyr ut hela eller delar av dina fastigheter? Då bör du vara väl insatt i teknisk förvaltning. Om du känner dig tveksam inför begreppet kan det vara bra att veta att det finns en hel del bra litteratur om ämnet.

Vad är teknisk förvaltning?

Kanske får du myror i huvudet av termen teknisk förvaltning? Då ska vi snabbt reda ut begreppet här. Det orden teknisk förvaltning egentligen innebär är egentligen de ärenden som har att göra med att den tekniska driften av din fastighet fungerar, till exempel städning, underhållsåtgärder och annan fastighetsvård. Vill du vara en bra hyresvärd är det alltså viktigt att vara insatt i detta. De hyresvärdar som är dåliga har ofta bristande eller ingen teknisk förvaltning.

Litteratur för att fördjupa sig i teknisk förvaltning

När du vill läsa om teknisk förvaltning får du vända dig till facklitteraturen i din bokhandel. Där brukar det finnas en rad böcker som behandlar detta område inom fastighetsförvaltning. Ett tips är att läsa ”Fastighetsägarens ansvar” som är utgiven av Fastighetsägarna Sverige förlag. I den får du en heltäckande bild av vad du egentligen har för ansvar som fastighetsägare. Vi vill också tipsa om ”Fastighetsägarnas handbok” som även den är utgiven av Fastighetsägarna Sverige. Den här boken fungerar mer som en uppslagsbok och gör det enkelt för dig att slå upp sådant som du funderar på för tillfället. Båda dessa böcker går att köpa online eller hos din bokhandel. Du kan också låna dem på ditt bibliotek om du inte vill köpa dem. Att som fastighetsägare vara väl påläst om teknisk förvaltning är viktigt och kommer att göra dig till en god fastighetsförvaltare.

Andra böcker för fastighetsförvaltare

När vi ändå talar om fastighetsförvaltning kan det vara kul att ta upp några andra titlar som kan vara intressanta för dig som är fastighetsförvaltare. Vi börjar med ”Projektledning vid fastighetsutveckling” av Henrik Larsson. Den här boken är intressant för dig som funderar på att utveckla dina fastigheter och tar upp saker som effektivt och kreativt värdeskapande samt effektiva byggprocesser.

Vill du som fastighetsägare istället se in i spåkulan och försöka förutse hur värdet kommer att utvecklas för dina fastigheter? Då rekommenderar vi att du läser ”Fastighetsvärdering” av Christina Gustafsson, Hans Lind och Stellan Lundström. I den här boken får du nämligen lära dig mer om hur värdeutvecklingen för fastigheter sett ut genom tiderna, till exempel vad som påverkat den att gå upp eller ned. Genom att se tillbaka och ta del av vad som har påverkat värdeutvecklingen historiskt kan du också få en idé om vad som kommer att hända med den i framtiden.

Rekommenderade artiklar