Viktigaste sakerna för en författare

Är du en författare eller drömmer om att bli det kan det här inlägget vara för dig. Det finns många saker som är viktiga i en författares arbete och i följande text kan du läsa mer om det. När du vet vad du behöver blir det enklare för dig att skriva din bok.

Papper

Även fast de flesta författare skriver sina böcker på datorn är det fortfarande viktigt att ha papper. Det är särskilt viktigt i den senare processen när du ska skriva ut ditt manus med hjälp av en skrivare. Därför behöver du köpa hem kopieringspapper och skrivarpapper så du är väl förberedd. Förutom att pappret används för utskrift är det många författare som skriver ner sina idéer, gör upp mindmaps eller en tidslinje över vad som ska hända i boken. Därför är papper en av de viktigaste sakerna du kan ha som författare. Det finns flera varianter av kopieringspapper att välja bland, till exempel A4 eller A5. A4 är det som är standard och passar för de flesta skrivare.

Dator

Även fast det finns en del författare som fortfarande skriver på en skrivmaskin eller för hand så sker det största arbetet på datorn. En del föredrar stationära datorer medan andra föredrar bärbara. Välj en bärbar om du vill kunna variera din arbetsplats. Till datorn kan du ladda ner ett skrivprogram där du kan skriva din bok. På de flesta datorer ingår ett eller flera enkla skrivprogram. Men vill du ha något mer professionellt behöver du ladda ner det.

Rekommenderade artiklar