Det har aldrig hänt omslagsbild

 

Det sägs att vi lever i ett informationssamhälle. Men vet vi mer om vad som händer i världen idag än vi gjorde under kolonialismens epok?
Vad låg bakom de många våldsamma krigen på 1900-talet, i Vietnam, Kampuchea, Balkankrigen? Och vem bar ansvaret?
Vem startade alla de krig som nu pågår i världen? Varför har miljoner människor fått sätta livet till i Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien? Vem bär skulden för de humanitära katastroferna och det politiska och ekonomiska sönderfall som präglar vår tid?
Vi matas med propaganda från Washington, New York, London, Paris och Berlin. Opinioner piskas fram. Vår världsbild skapas av dem som tjänar på krigen och förtrycket.
Vi behöver motbilder för att kunna göra motstånd. Vi behöver veta sanningen bakom det som händer och inte händer. Vi behöver kunskap och andra röster.
Ulf Bjerén har sedan 1967 publicerat fakta och analyser från brännpunkter i världen. Hans texter har skrivits för och använts i solidaritetsarbete och politiska diskussioner. De har handlat om tidens stora och små frågor, och visat hur allt hänger ihop, från målarnas fackförening i Borås, över alla krigen, till Sartre och Charlie Parker.

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

beskrivning
Det har aldrig hänt
Beställ Det har aldrig hänt 1 @ SEK180,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.