Stig Skerved på storviltjakt i Afrika. Stig började som 14-åring köra timmer med häst och har med sina 95 år att se tillbaka på ett liv som omspänner en väldig samhällsutveckling och många äventyr vad gäller jakter, 65 års jakt varav 4 på den lappländska taigan och lika många på den afrikanska savannen. Dessutom några korta jakter i Norge, Polen och Ryssland. 

Stig Skerved övertog efter kriget Getteråns Snickerifabrik i Torpshammar och drev den i 20 år. Sedan anställdes han vid Länsstyrelsen som naturvårdsassistent till sin pensionering. Då förverkligade han sina egna och andras drömmar, en del grusades och andra besannades.

Stig berättar också om ett Sverige från slutet av 1800-talet genom 1900-talet och vi får möta intressanta personligheter sedda genom lillpojken Stigs ögon.

”Från Torpshammar till Tanzania” kan beställas via länken nedan för snabb leverans till dig som läsare.

 

 

 

Displaying 1–1 of 1
  • Från Torpshammar till Tanzania

    Stig Skerved började som 14-åring köra timmer med häst och har med sina 95 år att se tillbaka på ett liv som omspänner en väldig samhällsutveckling och många äventyr vad gäller jakter. Han vet definitivt vad han pratar om vad gäller jakt med sina erfarenheter av 65 års jakt varav 4 på den lappländska taigan […]


 

 

 

beskrivning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.