Roger Nilsson är poet från Västerås som skriver dikter av varierande slag, dröm blandas med en hård verklighet, levnadsglädje med ensamhet och lust och kärlekslängtan.

Hos Roger finns många exempel på den ofta drastiska humor, som ger hans diktning balans och lättar upp hans ungdomligt sökande poesi. Här en liten aktuell lägesbeskrivning när nya diktsamlingen ”Draksång” publiceras:

sviktar nog
i min tilltro till mig själv
sviktar nog
i min tro på andra också
det är mycket svikt nu…

Roger Nilsson är medförfattare till ”Ögonblick”, han bidrar med en avdelning med egna dikter tillsammans med Tina Stenberg Vidhav och Lars Granlöf. Läs mer om ”Ögonblick”  här.

Roger Nilsson är inte bara poet, han är tecknare och målare och illustratör i förlagets  barnbok ”Räven, Bävern och den magiska soppan”.


Displaying 1–1 of 1
  • Draksång

    Draksång är Roger Nilssons tredje diktsamling, en samling dikter som behandlar den unga samtida människans sökande efter en sann identitet, lust och kärlek. I Draksång möter vi dikter av varierande slag, dröm blandas med en hård verklighet, levnadsglädje med ensamhet och lust och kärlekslängtan. Hos Roger Nilsson finns dock många exempel på den ofta drastiska […]