Porträtt Aboud

”Diktsamlingen Exilens dilemma är en spegling av min förvåning, frustration, förvirring och längtan efter att sätta punkt och sluta bli påmind om mitt främlingskap. Eller är det poetens, konstnärens, profetens roll – ett evigt främlingskap i alla tider och överallt?”
Razak Aboud bor i Tumba i Botkyrka kommun. Är mångfalds- och arbetskonsulent. Han skriver på arabiska och svenska, skrev tidigare även på bulgariska. Författaren skriver krönikor, debattartiklar, noveller, sagor, prosa och poesi. Aboud sysslade under utbildningstiden med politisk musik, dans, pantomim och teater. Han informerar i skolor, kyrkor, föreningar och på arbetsplatser om rasism, främlingsfientlighet, mobbning, jämställdhet och kulturskillnader.

 

Displaying 1–1 of 1
  • Exilens dilemma

    Vad är främlingskap? Är det att vara främling i ett främmande land, i en främmande stad, en främmande by? Du har bott 20 eller 30 år eller ännu längre tid i landet eller kanske är född i landet och talar perfekt svenska. Du klär dig, äter mat och tänker som de flesta andra. Du hejar […]


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.