Olle Hedberg är författare till boken Kristen tro – på nytt. 

Efter folkskollärarexamen i Gävle 1953 arbetade Olle Hedberg som lärare i Torsåker, tills han hösten 1963 tillträdde tjänsten som ämneslärare i kristendom och historia på högstadiet Västerås. 

Efter ytterligare studier och avlagd teol.kand. i Uppsala, prästvigdes Olle för Västerås stift med placering i Västerås-Lundby församling. De sista åren före pensioneringen var han sjukhuspräst på Västerås lasarett. 

Författaren har även utgivit diktsamlingen ”Existens”  (2010).

 

Displaying 1–1 of 1
 • Kristen tro – på nytt

  Har kristen tro någon framtid i Sverige? Statistik över antalet medlemmar och gudstjänstdeltagare, i såväl kyrka som frikyrka, visar på en stadig minskning. Fortsätter tillbakagången kommer kristendomen inom några få årtionden i det närmaste vara utrotad – till glädje för en del, till sorg för andra. Många kyrkor kommer att rivas eller användas för andra […]


beskrivning
Olle Hedberg

1 thought on “Olle Hedberg”

 1. Tack Olle Hedberg för en bok som öppnat mina ögon.
  Jag vill gärna börja med det som sägs i slutet av boken. Grundorsaken till de problem vårt samhälle idag står inför är den andliga nöden. Konsumtion och yta prioriteras medan insidan av människan nermonteras. Tillit, hopp och tro är värden som behöver återerövras. Och vi saknar ledstjärnor som företräder dessa värden.
  Boken har lärt mig mycket. Visst har jag ställt upp på det kristna buskapet men mycket har varit dunkelt och obegripligt. Min tveksamhet är alla riter. Gå i kyrkan, ta nattvarden, be för alla som har det svårt mm. Visst, men till vad leder dessa riter? Mina funderingar pågår som sagt.
  I boken framhålls att: det är hur vi hanterar våra medmänniskor som är viktig. Här tror jag att dilemmat finns. Ord och handling går inte hand i hand.
  Jesus var inte bokstavstrogen eftersom han flera gånger bröt mot gällande bud. Han såg människors skiftande behov och kunde möta dem just där de stod. En sympatisk inställning som borde gälla i all kontakt med människor
  Jag vill tacka för en läsvärd och tankeväckande bok som behandlar viktiga frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.