Mats Wiman: Se skönheten

511121 fluor röd etikett 32 x 19 mm normalt klister g2 5 rullar-700x700

 

Vart tog skönheten vägen? En gång betraktade vi ju skönheten tillsammans med sanningen och godheten som livets tre grundpelare.
Ändå tappade vi bort det och gjorde det till något trivialt och ytligt, till en fråga om var och ens tycke och smak.Boken Se skönheten är ett försvarstal för skönhetens betydelse i människolivet, ett lågmält samtal kring skönhetens livgivande betydelse.
Författaren hävdar att skönheten är ett grunddrag i livet själv. Därför betyder skönheten allt för var och en av oss, för livet människor emellan, för vår livsglädje och vårt livsmod och för varje människas försök att ge sitt eget liv verkligt värde.
Boken visar också både på skönhetens alla uttryck och möjligheter i vardagen och på den betydelse stillheten och tystnadens har för att skönheten ska kunna göra sig hörd och vi ska kunna komma den till mötes.
Så här skriver man om Se skönheten:
”I drygt sextiotalet små betraktelser hyllas på en mycket fin prosa skönheten ur olika aspekter: vad det är, var den finns, hur den uppträder, vad den påminner om, dess drivkraft och liknande. Wiman anser att skönheten finns överallt och alltid i centrum.”

Rolf Ejvegård i BTJ-häftet, 2009:

 ”Se skönheten är en raritet i dagens bokflod där allt sköljer fram som händelser utan närmare betraktande. …
Vad Mats Wiman vill visa är hur han försöker närma sig skönheten från olika håll och hur vi genom skönheten kan ana något av livets upphov och grund. … I Mats Wimans rika bok, ger varje sida en skymt, en aning om en djupare och sannare värld. Jag har inte på länge läst någonting så omfattande och med en sådan rikedom på förståeliga symboler.”

Henri Högberg i kulturtidskriften På Österlen, nr 2, 2009:

Se skönheten gör skönheten till själva vår livsluft och borde vara en självklar läsning för alla som är intresserade av livets viktiga frågor.

Möt författaren Mats Wiman här.

Och besök författarens och bokens egen hemsida här.


Ordinarie pris: 159:-
Reapris: 80:-

beskrivning
Se_skönheten
Beställ Se_skönheten Se skönheten @ SEK80,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.