Viljans väg genom ödets landskap är Manaf Sababis debutroman. Liksom bokens huvudperson har Manaf Sababi haft ett äventyrligt liv. Han flydde från krigets Iran till Sverige. Sedan dess har han bland annat hoppat fallskärm, korsat Sahara i en gammal skolbuss och varit forskare på Astra Zeneca i Lund innan de avvecklade sin verksamhet där.

 

 

 

 

 

 

Displaying 1–1 of 1
 • Viljans väg genom ödets landskap

  När modern dör flyr Farid med sin bror Fazil från Afghanistan till Irans huvudstad Teheran. Livet som gatupojke i Teheran innebär många farligheter för syskonparet, men där finns ljusglimtar. En av dem är Ayla som Farid förälskar sig i. Farids relation till Ayla innebär skam för hennes släkt och Aylas släktingar måste försvara sin heder. […]


7 thoughts on “Manaf Sababi”

 1. Boken låter väldigt spännande speciell när det handlar om Iranier som flydde i sitt hemland på 80 talet. Detta är en av traumatiska politiska händelserna i historia. Jag avvaktar att läsa boken när den kommer ut.

 2. Jag tycker den här boken var väldigt bra eftersom det är spänning hela tiden. 10 av 10 smultron en köpvärd bok!

 3. En spännnande och gripande bok om Farid och hans liv.Trots allt elände finns det så mycket värme , livsglädje och humor. Det är verkligen en helt annan värld!!!Jag kan varmt rekommendera denna bok.

 4. En mycket bra, spännande bok.
  I början hade jag svårt att läsa om alla grymma händelser som Farid, huvudpersonen i boken fick gå igenom. Jag beundrar hans mod, godhet, omtanke om hans bror och hans vilja att ändra på sin tillvaro.
  Rekommenderar alla att läsa denna bok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.