”Lone” tilldrar sig i en unik miljö i en, för dagens barn, avlägsen tid. Inte desto mindre handlar boken om det som dominerar många barns liv idag. Boken tar upp det som var aktuellt då – som är lika aktuellt idag; att känna sig övergiven, att komma från ett främmande land och att vara udda i den miljö man lever i. Lone älskar, och är älskad av både sin mamma och sin morfar. Mitt i kärleken upplever hon ändå ensamhet och övergivenhet. Men hon skapar redskap och växer när hon upplever sin förmåga att hantera alla svårigheter. Egentligen har hon inget dåligt självförtroende, hon vet inte ens vad det är, hon tycker att hon är bra. Att livet kostar på är rätt naturligt för henne. Man är inte dålig för att man måste anstränga sig. Men man måste komma på ett sätt att klara sig. Det här möter alla barn och ungdomar även idag. Ensamhet, utanförskap – hur skaffa redskap för att växa i den miljön? 

Det är så mycket av dagens litteratur som tilldrar sig i storstäderna och deras förorter. I den här boken tilldrar sig handlingen inte bara på landet, utan mitt ute i skogen. Ändå är problemen de samma. Och de är desamma i en by i Afrika. Det är inte tid och rum som gör människan, det är kärleken och vår tro på vår egen och andras inneboende kraft.

”Det här är en lågmäld berättelse men full av vardagsspänning: mötet med den första förälskelsen, påfrestningar i relationen till sin bästis, om att känna sig utsatt på gymnastiken, att vara osäker på sig själv och hitta tillbaka till sin styrka igen. Mycket rör sig kring årstiderna, dess skiftningar och hur det påverkar de som bor i en så pass utsatt miljö. […] Det finns mycket värme mellan människorna i Lone då de har en förmåga att se varandra. ” (Karin Karlstrand, Recension Bibliotekstjänst.)

”Boken är skriven i tredje person med närvarokänsla och inlevelse i barnets upplevelser, längtan och saknad. […] Roligt att läsa om ett barn som lever i vildmarksmiljö och dessutom med sin morfar.” (Britt Jakobsson, Länstidningen Östersund)

 

Möt författaren här.

 

beskrivning
Lone
Beställ Lone 1 @ SEK196,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.