Liina Talvik (porträttfoto: Ulla Montán)

”Jag växte upp i Funäsdalen tillsammans med min mamma, pappa och ett år äldre syster. Mamma lämnade mig aldrig som Lones mamma gjorde. Jag var inte heller ett ensambarn. Däremot trivdes jag med att gå själv, göra egna grejor, mycket fantasilekar, skriva berättelser och dagböcker. Också en del reseskildringar när jag blev lite äldre. Vi reste mycket (pga pappas jobb som konstnär) och bodde långa perioder i Spanien. Jag har alltid trivts med att vara ensam och för mig själv, jag var rätt lik Lone … Min syster och jag hade en bra relation och var mycket hänvisade till varandra men vi var ganska olika och inte alltid intresserade av samma saker.”

Liinas pappa var den kände estniske konstnären Hermann Talvik. Lone är en fiktiv roman, men många händelser och upplevelser är hämtade från hennes barndom och hennes relation till sin pappa. Liina Talvik utkom med sin första bok ”Kolla killar” 1995. Hon är översatt till fem språk. Kanske är hon mest känd för sina böcker om maskrosbarnet Coco i böckerna ”Djävulens gömställe”, ”Kung Corints nyckel” och ”Doften av vanilj”.

Displaying 1–1 of 1
  • Lone

      ”Lone” tilldrar sig i en unik miljö i en, för dagens barn, avlägsen tid. Inte desto mindre handlar boken om det som dominerar många barns liv idag. Boken tar upp det som var aktuellt då – som är lika aktuellt idag; att känna sig övergiven, att komma från ett främmande land och att vara […]


 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.