En spänningsroman av Lars-Erik Ekström som för läsaren genom tid och rum. En inbunden bok med 288 sidors spännande och lärorik resa  som har sitt ursprung i fynden av Dödahavsrullarna och sin final i vår egen dramatiska tid. 

Utdrag ur en polisrapport:

”Claes Malm var 58 år 4 månader och 12 dagar, när han blev mördad. Född och uppvuxen i Jönköping. Studerat religionskunskap och filosofi vid Uppsala Universitet. Avlagt en doktorsexamen i förkristna sekter. Doktorerat även i filosofi. Undervisade i dessa ämnen vid Uppsala Universitet. Ensamstående. Homosexuell. En tvillingsyster bosatt i Jönköping.
Föräldrarna, båda i livet, tillhör missionsförbundet. Han var själv medlem, men har lämnat samfundet.”

”Den dolda sanningen” är en rafflande historia som sträcker sig över århundraden och kontinenter, och som kommer att beröra de mest oväntade av personer. Med ett intressant persongalleri och med berättarens ingående kunskaper om både historiska och kulturella företeelser målas en bedrägligt verklig bild upp. Karl-Gunnar Ek, eller KG som han kallas, hade mer än en gång ångrat telefonsamtalet. Hade han anat det allra minsta av vad han och Ulla, hans särbo, skulle råka ut för hade han inte ens kommit på tanken att ringa.
Efter ett mystiskt dödsfall har de plötsligt i sin ägo fotokopior på översättningar av ett hemligt material från forskargruppen kring Dödahavsrullarna. De får hjälp att tolka innehållet av en religionsforskare. Om det stämmer skulle innebörden förändra hela den nuvarande världsbilden. I sina efterforskningar besöker de en man i Visby som visar sig ha stora kunskaper om korstågen. Av honom får de vetskap om kopplingen mellan esséerna, en judisk sekt, som levde i Dödahavsgrottorna och var samtida med Jesus, Tempelherrarna och Frimurarna. Är Frimurarnas hemlighet densamma som Tempelherrarnas? Finns det något samband med innehållet i deras material? Och finns det verkligen en grupp som utnyttjar frimurarnas internationella nätverk att få kontroll över världen? 

 

Ur Bibliotekstjänsts recension:

”Det är en spänningsroman eller en thriller, som krävt ett ingående och omfattande förberedelsearbete. Den berättar en historia som sträcker sig från tiden kring Jesu födelse och fram till nutid. Upprinnelsen är fyndet år 1947 av de s.k. Dödahavsrullarna. Berättelsens huvudaktörer är en svensk byggnadsingenjör i Bosnien, och hans sambo. De blir indragna i ett sammanhang som innebär att de blir ombedda att till Sverige föra ett material, som kastar nytt ljus över innehållet i Dödahavsrullarna. Materialet är av det slaget att det innebär en farlig utmaning för både den kristna tron och för den katolska kyrkan. Under berättelsens gång får läsaren intressanta inblickar i både Tempelherreordens och Frimurarordens historia. Författaren behandlar sitt stora stoff på ett skickligt sätt. Han skriver dessutom väl. Till författarens bakgrund hör att han själv arbetat somingenjör i bl.a. Sarajevo.”

Lennart Behrendtz, BTJ

  

Möt författaren här

Provläs boken här

beskrivning
Den dolda sanningen
Beställ Den dolda sanningen 1 @ SEK232,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.