Den inre resan omslag 20170206

Det är kallt i Karlskoga den sista februari och snön yr i luften när jag åker till Skavsta flygplats. Jag är på väg till Sevilla för att vandra ett tusen kilometer till Santiago de Compostela. Det blir nu min andra vandring i Spanien. Många har frågat varför jag går så här. Jag kan inte svara enkelt på den frågan men tystnaden och monotonin under vandring stimulerar mina tankar och ger både mig och min kamera nya vyer. Nu har jag den historiskt äldsta vandringsleden i Europa framför mig, Via de la Plata eller Silvervägen, som romarna, morerna och Hannibal använde före mig.

Följ med författaren i hans berättelse från de minst besökta pilgrimslederna: Via de la Plata genom Salamanca och Ourense och leden Camino Mozárabe från Granada, genom den vackra staden Córdoba. Dessutom leden i Portugal från Lagos genom Lissabon och Porto, samt den ödsliga leden Camino de Levante, som bitvis sammanfaller med Ruta de Don Quijote i La Mancha-provinsen. Lederna slutar i Santiago de Compostela.

Här finns Lars bästa bilder och personliga upplevelser under vandringarna, med många historiska episoder från olika platser, där romare och muslimer från Nordafrika invaderat Iberiska halvön. Under sina vandringar har författaren också reflekterat över det som varit och delar med sig av sina minnen från sitt arbete i Iran före revolutionen 1979. Nyligen vandrade Lars åter på den franska leden. Läs mer om alla leder som han vandrat: www.buencamino.se

Z1-08120_ViaPlata_200x140Z7-11860_ViaPlata_128x140txtZ5-07480_ViaPlata_180x140

Ur Bibliotekstjänsts recension:

Pilgrimsvandringar förekommer i många olika kulturer. Under medeltiden handlade den kristna vandringen om en andlig resa till ett heligt mål, ett medel för botgöring eller tacksägelse. Santiago de Compostela, där aposteln Jakob anses ligga begravd, var det tredje största pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. Författaren Lars Eklund har tidigare vandrat den mer välkända Camino Francés och blev så inspirerad att han senare valde att gå några mindre kända vandringsleder till Santiago de Compostela.

I boken berättar han om dessa leder, som verkar ödsligare och mindre välorganiserade än Camino Francés. Den inre resan är framför allt en fantastisk fotobok med underbara bilder. Texten innehåller en hel del historiska fakta om de platser författaren passerar, men är ändå ganska kortfattad. Boken skall nog mer användas som en inspirationskälla än som en praktisk guide för den som vill vandra dessa leder.

Lektör Inger Wassenius

 


MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

beskrivning
Den inre resan. ISBN 9789187435867 Reseberättelse/fotobok, inbunden, 176 s.
Beställ Den inre resan. ISBN 9789187435867 Reseberättelse/fotobok, inbunden, 176 s. 1 @ SEK275,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.