författarbild_EklundSedan ungdomsåren har jag varit intresserad av friluftsliv och fotografering. Favoriterna blev tidigt vandringslederna i Lappland, Kungsleden och i Sareks Nationalpark. Efter min utbildning på KTH i Stockholm har mina arbeten haft mineral-teknisk inriktning. Min familj och jag har varit bosatta i Örebro, Floda utanför Göteborg och i Arboga.

Min senaste anställning blev inte som jag tänkt mig. Därför bröt jag upp, tog rådet från en vän att pilgrimsvandra i Spanien. Jag visste inget om den här typen av vandringar och hade inga förväntningar. Men första vandringen i oktober 2008 blev helt fantastisk. När jag kom hem bokade jag genast nästa resa på våren till Sevilla. Så har det fortsatt och idag har jag vandrat de största lederna i Spanien och Portugal.

Väl hemma i Västerås vet jag inte om jag blivit så mycket klokare, lite kanske, jag har i alla fall träffat många nya vänner och vandrat mer än 610 mil. Längs lederna har jag haft tid att tänka, fotografera och ta till mig lite av de olika platsernas historia. De urtida leder som romarna, morerna och Hannibal använde före mig känns inte främmande idag.

Jag har jag också hållit flera föredrag och visat mina bilder på en utställning i Västerås. Tanken att göra en fotobok har nu blivit verklighet. Boken heter ”Den inre resan”.

 

Displaying 1–1 of 1
  • Den inre resan

    Det är kallt i Karlskoga den sista februari och snön yr i luften när jag åker till Skavsta flygplats. Jag är på väg till Sevilla för att vandra ett tusen kilometer till Santiago de Compostela. Det blir nu min andra vandring i Spanien. Många har frågat varför jag går så här. Jag kan inte svara […]