”Skrattet förlänger livet. Livet förlänger skrattet. Vänskap är skrattets källa. Om du skrattar och jag skrattar skrattar våra vänner. Våra vänners skratt hörs till deras vänner. Då skrattar hela gänget. Sänd ett skratt då och då.”

”Ett gott skratt förlänger livet – och det måste man ju säga att det gör när man har med barn att göra. Det är en del av tjusningen med att umgås med små människor, tycker jag, som varit lärare 1955–1997. Först i Hamre, sedan Arboga, Skallberget, Lillhaga, Norra Vallby, Tortuna, Tillberga, Sörby och slutligen Hökåsen.

Jag har lyssnat på många barnhistorier, som jag samlat under åren. Tyvärr har jag inte skrivit ner alla dem jag fått höra. Många glada skratt utlovas..”

Författaren är Kersti Matsson med signaturen KAKMAT, Kersti Anita Karlsdotter Matsson, vilket passade utmärkt när hon arbetade som hushållslärare…

 

   

Displaying 1–1 of 1
  • Ett gott skratt förlänger livet

      Skrattet förlänger livet. Livet förlänger skrattet. Vänskap är skrattets källa. Om du skrattar och jag skrattar skrattar våra vänner. Våra vänners skratt hörs till deras vänner. Då skrattar hela gänget. Sänd ett skratt då och då.  ”Ett gott skratt förlänger livet – och det måste man ju säga att det gör när man har […]


beskrivning
Kersti Matsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.