511121 fluor röd etikett 32 x 19 mm normalt klister g2 5 rullar-700x700


Untitled-2

Privatdetektiv Matz Brenner får ett ovanligt besök på kontoret. Mannen framför honom vill ha hjälp av en sort som inte hör till det vanliga. En forskare har hittas död utanför Västerås, och det finns tecken på att döden inte var naturlig. Samme forskare hade dagen innan plötsligt försvunnit från det institut i Skottland där han arbetade, utan att ens meddela sin assistent. Matz Brenner lockas av både fallet och den digra ersättningen. Han börjar gräva. Men ju längre han kommer, bokstavligt talat, desto mer skrämmande blir upptäckterna.

Örnens flykt är en spänningsroman med fiktiv handling, byggd på historiska fakta. Karl Wilhelm tar oss med på en resa i tid och rum, som visar hur tyska nazister efter andra världskriget i hemlighet omgrupperade sig i Sydamerika. Tredje riket må ha gått i graven, men Örnens flykt påminner oss om att vara på vår vakt. Vad vet vi egentligen om vilka mörka krafter som gömmer sig i natten?

Vetenskap och vanvett

Nazismen och rasbiologin dog inte med Hitler och Tredje rikets fall. Många nazister lyckades gömma sig under falskt namn eller fly. Josef Mengele, “dödsängeln”, var en av dem. Han tog sig till Sydamerika och levde skyddad av militärregimer fram till sin död 1979. Mycket tyder på att han fortsatte sin forskning, i Sydamerika, med syfte att röja mark för den “överlägsna rasen”. Än idag finns många frågetecken kring denne galning kvar.

Boken finns nu i lager!

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 


Ordinarie pris: 225:-
Reapris: 113:-

beskrivning
Örnens flykt
Beställ Örnens flykt 1 @ SEK113,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.