Gör som dom säjer omslag20140515

Olov växer upp på Söder i Stockholm på 1930-talet. Världskriget bryter ut. Mormor är tryggheten i familjen. Sin pappa har Olov aldrig träffat. Hans undringar och frågor besvaras undanglidande. Långsamt börjar Olov inse att hans trygga omgivning inte är så självklar. Han uppfattar antydningar, som är vaga och inlindade, men som så småningom ändå bildar ett mönster. En dag rämnar tillvaron. Gör som dom säjer är berättelsen om de händelser och upplevelser som formar Olov.

Författaren är pensionerad läkare. Intresset för människor och miljöer har lett till resor, både i yrkesrollen och med ryggsäcken bortom allfarvägarna. På den numera rikliga fritiden står hågen till naturen.

 

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN
PROVLÄS-BUTTON-LITEN

beskrivning
Gör som dom säger
Beställ Gör som dom säger 1 @ SEK159,00

2 thoughts on “Gör som dom säjer”

  1. Gratulerar till boken Jan. Jag plus seraljen kommer att läsa den med stort intresse

  2. Täby den 29 augusti 2014
    Bäste Jan, här har Du åstadkommit en fullkomligt underbar berättelse. Jag har rörts till tårar av Olofs tillkortakommanden och glatt mig tillsammans med honom på hans resor till Karlholm och Harnäs. Känt igen hans mormor som min egen och kommit ihåg den värme och kärlek som strömmade ut från henne. Lidit med Olof, när han skadade sitt ben vid cykelturen, och senare vid hans vistelse på sanatoriet. Ett verkligt tidsdokument över fyrtiotalet, och en bok som borde vara obligatoriskt att läsa i skolorna. En kärleksfull och öm skildring som jag varmt rekommenderar till alla. Men jag har också en fråga: När kommer Du med fortsättningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.