Farmor berättde om en sommar för länge sedan, då hon var barn. Första veckan i byn, som författarens första bok Två mystiska män och en skattkarta (2014) handlar om, hade varit spännande. Hela veckan hade barnen jagat två mystiska män som verkade vara farliga. Den andra veckan hade barnen i byn tröttnat på att klippa gräs och bestämt sig för att skaffa sig en levande gräsklippare – geten Ture. Men för att få råd att köpa Ture, måste de tjäna pengar. Om äventyret med geten Ture kan du läsa i författarens andra bok Busiga Ture (2015).
I boken Hjälp – det spökar i sjön (2016) kan du läsa om barnens tredje sommarlovsvecka på landet. Det händer spännande saker varje dag. Barnen kan inte förstå vad som händer med den lilla sjön. Något är alldeles mystiskt och underligt. De vuxna varken förstår barnens berättelser eller tror på dem, men barnen ser tydligt att det faktiskt S P Ö K A R i sjön!
I författarens senaste bok, Vinter i byn, återvänder barnen och deras familjer till byn, fast det är vinter och julen närmar sig. Livet i byn blir förstås annorlunda mitt i vinterna med skidåkning och snöbollskrig och spännande äventyr i väntan på att tomten ska komma på julafton…

Miljön i boken är hämtad från byn Gissjön nära Hassela. Inger Håkansson är född 1937 i Timrå. Författaren har alltid haft skrivandet som hobby. I Inger Håkanssons kärleksfullt nostalgiska barnböcker får dagens barn lära sig hur det var att leva utan vare sig teve, datorer eller mobiltelefoner.

 

 

 

 

beskrivning
Vinter i byn
Beställ Vinter i byn 1 @ SEK139,00