Två mystiska män omslag 20141111

Två mystiska män och en skattkarta är en berättelse som handlar om några sommarlovslediga barn, två mystiska män och en skattkarta. Boken är en snäll deckare för barn i åldern 6-12 år. Den utspelar sig under en skön sommar på landet. Barnens dagar är fyllda av lek med nyvunna kompisar, bad och utflykter. Men så en dag händer det något mystiskt. De hittar en skattkarta och stöter på mystiska män i en röd skåpbil. Det blir upptakten till ett spännande äventyr.
Miljön i boken är hämtad från byn Gissjön nära Hassela. Berättelsen och bilderna skapades i en annan tid än dagens. För Inger Håkansson har skrivandet alltid varit en kär hobby.
Författaren har tidigare publicerat egna texter, artiklar och noveller Boken är rikt illustrerad av framlidne konstnären Erik Holmgren.

 

Ur Bibliotekstjänsts recension

Det här är Inger Håkanssons första bok men hon har tidigare publicerat texter, artiklar och noveller. Att ge ut en bok har länge varit en dröm och nu på äldre dagar har hon lyckats med det. Två mystiska män och en skattkarta är en berättelse från en annan tid än dagens. Det är en farmor som beskriver hur man hade roligt förr, då det varken fanns tv eller datorer. Det är sommarlov och hennes familj lämnar stan för att flytta in i den nyinköpta sommarstugan. I byn finns det både kompisar och snälla vuxna och sommardagarna fylls av lek, bad och utflykter. Men något mystiskt är det med en röd skåpbil och två män med spadar, som ofta dyker upp och lika snabbt försvinner. Kvar på ängen fladdrar ett papper som verkar vara en skattkarta! Detta blir upptakten till ett spännande äventyr. Berättelsen har 28 sidor fördelade på kapitel, layouten är luftig och typsnittet stort. Boken är rikt illustrerad av framlidne konstnären Erik Holmgren. Passar bra som högläsning för barn från fem år och uppåt.

Lektör Elsie Runnö BTJ-häftet nr 19, 2015.

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 

beskrivning
Två mystiska män och en skattkarta
Beställ Två mystiska män och en skattkarta 1 @ SEK139,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.