Berättelsen om Lakkasbarnen gavs ut i bokform 1981, nu kan vi och författaren Henny Utis Åhlin presentera Lakkasbarnen i en något reviderad version som ljudbok på tre cd-skivor – med tillägg av sju nyskrivna kapitel och flera visor, bland andra Vintervisa och Vargvisa, med text och musik av författaren.
Inläsare är författaren, Henny Utsi Åhlin, som berättar om hur det var att växa upp på 30-talet i en liten by i norra Tornedalen. I Lakkasbarnen får läsaren möta barnen i byn och ta del av deras liv och av bylivet i allmänhet – och det hände faktiskt smått otroliga saker i den lilla byn…

Barnen i Lakkas väntade inte på att något skulle hända, de såg till att något hände.. 1936 började Mina och Ola i skolan, i skolhuset spelade man teater och dansade ringlekar och man gick på julfester hos varandra. Mina och Ola jagade harar och så kom vargarna… Vintervisa och Vargvisa, Finsk vaggvisa och Epidemivisan berättar om det särpräglade livet stämningarna i den lilla torndedalska byn i gränstrakterna längst upp i norr.

 

beskrivning
Lakkasbarnen
Beställ Lakkasbarnen 1 @ SEK196,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.