”Ett biobesök planerades för ungdomarna på psyket. Personalen hade valt att de skulle se filmen Gökboet. Den visade en psykiatrisk vuxenklinik i USA. Jack Nicholsons uppgift i filmen liknade hennes egen uppgift på avdelning 92. Han befann sig ”vallraffande” på avdelningen och hade till uppgift att revolutionera den uråldriga och dåliga psykvården i USA. Precis som Elisabet hade han mängder med energi och idéer och han verkade med kärlek, humor och mod.”

Gökboet goes #metoo i denna sannberättelse om livslångt andligt sökande, om svensk ungdomspsykiatri, institutionsvård och psykoterapi.
Det är en berättelse om missförhållanden och övergrepp i samhällsvården – men också när vård och terapi är som allra bäst.
Och var går gränsen mellan psykisk sjukdom och sann gudsupplevelse?

 

Gud i London är en vackert inbunden bok med extra skyddsomslag och rymmer 250 boksidor.

Ur Bibliotekstjänsts recension:

I denna självbiografiska roman får vi följa den unga Elisabeth som under en skolresa till London drabbas av något som liknar en psykos. Denna upplevelse skildras på ett poetiskt och samtidigt högst realistiskt sätt. Elisabeth omhändertas inom ungdomspsykiatrin, där vi får en inblick i hennes och hennes kamraters liv och inte minst den personal som är satta att vårda dem. Elisabeths vilja att finna frid för henne

till ett ashram i Indien. Vi får följa denna unga kvinnas fascinerande inre och yttre resa. Det är en mycket personlig berättelse om livsval och kamp, inte minst mot vårdetablissemanget. Språket är okomplicerat vilket gör Gud i London till en bok om psykisk ohälsa och andligt sökande som även en mer ovan läsare kan ta till sig.

Lektör Katrine Hamori

 

 

 

 

 

 

 

beskrivning
Gud i London
Beställ Gud i London 1 @ SEK250,00