Gunnar Sandström behandlar relationer mellan generationer i sin diktbok ”Far och son”.

Som man kan du vara både son, pappa och farfar i en och samma person. I den här diktsamlingen växlar författaren mellan dessa perspektiv. Han låter minnena från barndomen flyta samman med den vuxne mannens försök att hitta sin pappa- och farfarsroll och på det sättet bringa någon slags ordning i tillvaron.

Gunnar Sandström är född och uppvuxen i Malå, ett samhälle i Väster­bottens inland. Här växte han upp på ett mejeri. Familjens bostad var inrymd på övervåningen. Därunder dånade maskinerna hemtrevligt och ur dem flödade mjölk, fil, smör och ost. Pappan arbetade jämt, som mejerist var han arbetsledare på dagen och kamrer på kvällarna. Bara ett stenkast från mejeriet låg missionskyrkan, där fadern sökte hugsvalelse efter en tuff arbetsvecka. Berättaren återvänder gärna till den här uppväxtmiljön präglad av frikyrkan, naturen, sommarljuset och de mörka vintermånaderna.

 

”Språket är enkelt och till vissa delar repetitivt vilket skapar en känsla av mantra som hela tiden upprepas likt en förstärknings- och koncentrationshöjare. Gunnar Sandströms poesi har sin egen lyskraft.” (Fredrik Wolf, Bibliotekstjänst)

 

”Det är en finstämd samling dikter om behovet av att bli sedd och göra avtryck i de människor vi älskar.” (Vision nr. 17, Niklas Lindstedt)

 

”Dikterna förbryllar och leker med personperspektiven och rösterna kommer lite från olika håll. Många texter har en närhetens utandning, ett tilltal när någon inte längre finns, men som man önskar få säga det osagda till. Detta ger ett igenkännande./…/ Sammantaget lever boken väl upp till sin ambition; att skapa samtal mellan de olika rollerna i livet. Mellan son och far, far och farfar.” (Britta Stenberg, Norran, 12 oktober 2012)

 
Möt författaren här

Provläs här!

beskrivning
Far och son
Beställ Far och son 1 @ SEK100,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.