”Drömmen om Samarkand” – är en bok om en resa. Författarens resa i Centralasien under några veckor i september 2008. Ett finstämt epos med nutida och dåtida perspektiv på länderna Turkmenistan, Uzbekistan och Kirgizistan, deras natur och människor, samt egna reflexioner kring den inre resan. Bokens underbara färgbilder för läsaren in i sagans och drömmens Samarkand…

Ända sedan jag var barn och satt uppkrupen i min mosters blåa soffa och läste Tusen och en natt, har jag varit fascinerad av den miljön. Och jag är nog inte ensam om det. Alla dessa sagor som förmedlades av den kloka kvinnan Sheherazade, som för att rädda sitt liv varje kväll berättade en ny saga för att blidka den tungsinte sultanen. Samarkand blev för mig symbolen för detta mytomspunna sagoland, det fjärran onåbara, där ofattbara rikedomar låg gömda, en stad, befolkad av grymma härskare och sköna damer, en stad som flödade av mjölk och honung, där allt var möjligt. En plats tillräckligt långt borta för att kanske förbli en dröm, ett livsmål att längta till i vardagsslitet. Och så blev det verklighet, jag fick möjlighet att besöka länderna längs Sidenvägen. Sedan gick ytterligare en dröm i uppfyllelse, den att skriva en bok om resan, fantisera kring hur livet var för människor under olika tidsepoker i dessa länder, det gav en extra dimension till upplevelserna som själva resan innebar. Att sedan boken nu verkligen är tryckt är riktigt häftigt!

Boken handlar om en resa till Centralasien, genom länderna Turkmenistan, Uzbekistan och Kirgizistan och är en blandning av reseskildring och berättelser, dikter och personliga reflektioner. Bilderna i boken är mina egna. Bildbehandling och layout har min son Måns Engman hjälpt mig med.

Möt författaren här.

beskrivning
Samarkand
Beställ Samarkand 1 @ SEK225,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.