Oväder över Lerslöv är författarens sjätte skröna, som tillsammans med Carl O Anderssons tidigare böcker har bildar en särskild värld befolkad av författarens märkvärdiga personager. Boken består nästan uteslutande av lögn och förbannad dikt. Men bara nästan. Ett par av de personer som omnämns i boken, ståtar med sina rätta namn, eller öknamn. De utsätts inte för smälek eller negativa omdömen men läsare från trakten känner igen dem. Huvudpersonerna, däremot, är helt fiktiva personer. En ren och skär skröna, men historien kunde gott vara sanning. Det är en berättelse som gott kunde vara lögn, men som är ren sanning. Den senaste meningen skriven enbart i uppsåt att förvilla läsarna. ”För hur oanständig är inte den nakna sanningen, och hur anständig är inte den rena lögnen.” (Fritt efter Ruth Greiber). En trovärdig lögn bör hållas så nära sanningen som möjligt. Den får då något att stödja sig emot. Eller för att tala med Fjodor Dostojevskij: ”För att göra sanningen sannolikare, måste man absolut blanda i lite lögn.” Oväder över Lerslöv utspelar sig under krigsåren, och handlar om en kamp mellan två personer. En jovialisk men listig torpare och en desillusionerad landsfiskal, som ser kriminalitet och korruption överallt och likt Don Quijote de la Mancha slåss mot sina väderkvarnar.

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 


Normalpris 170:-

 

beskrivning
Oväder över Lerslöv
Beställ Oväder över Lerslöv 1 @ SEK85,00

2 thoughts on “Oväder över Lerslöv”


 1. Carl-Erik Mossberg:

  Min livskamrat Elaine är i vanliga fall en långsam läsare men hon plöjer just igenom ”Oväder över Lerslöv” i absolut raketfart! Skratten och fnittren kommer tätt, följda av adjektiv som ”roligt”, ”underhållande” och ”charmigt”.
  ”Skriv till Olle att jag älskar hans sätt att skriva” säger hon till mig.
  ”Jag gör det i form av en liten recension” lovar jag som själv funnit och finner stort nöje i Carl O. Anderssons finurliga berättelser och mustiga humor.
  Unna er nöjet att bekanta er med alla de särpräglade figurerna som befolkar hans skrönor! Om det är sant att ett gott skratt förlänger livet får du säkert att par, tre glada år på köpet.

 2. I ”Oväder över Lerslöv” har Carl O Andersson gett oss ännu ett exempel på sin unika berättarkonst. Här besannas det man redan tyckte sig veta – Carl O Anderssons skrönor står i en klass för sig!!
  Läsaren kan alltså även denna gången öppna boken i den fasta förvissningen om att fortsättningen kommer att bjuda på rader av sanslösa överraskningar och dråpliga episoder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.