Morden i Funestrand omslag 20140716

Morden i Funestrand utspelar sig i ett fiktivt men igenkännligt kustsamhälle i Bohuslän. Med förvånansvärd effektivitet ingriper pensionärsdetektiverna på äldreboendet Midgård när ingen annan mäktar stoppa den lokala knarkbaronen och hans ytterst våldsbenägna och hårdhänta hejdukar.

Efter de självbiografiska böckerna Minnen, lekar och spektakel och Min slingrande väg återkommer författaren nu med denna humoristiska men djupt kriminella berättelse. Lexens Olle är, som alla hans läsare vet, en storartad berättare och nya läsare är varmt välkomna in i hans värld av glad galenskap och frustande berättarglädje.
Carl O Andersson är väl förtrogen med den bohuslänska kustmiljön, född och uppvuxen i Hunnebostrand. Debuten som författare kom med skrönorna i Paschaser till glädje och förtret, följd av Grevinnan och skjutet på Hysingeholm, Fula fiskar och sprängd anka, Bankrånet i Lysekil och Oväder över Lerslöv.

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

Normalpris: 175:-

beskrivning
Spänningsroman
Beställ Spänningsroman 1 @ SEK87,00

2 thoughts on “Morden i Funestrand”

  1. Ge bort en rejäl bunt goda skratt i jul. Carl O Andersson, alias Lexens Olle, har kommit ut med en ny bok om grymma mord, rättstörstande pensionärer och korkade poliser på bovjakt i ett Bohuslän där man nästan anar doften av salt och rutten tång.

    Som vanligt bjuder författaren på ett antal festliga figurer och trots alla svårigheter på vägen så segrar rättvisan till slut.

    Morden i Funestrand heter boken. Passa dig nu bara så du inte sätter julglöggen i vrångstrupen!

  2. Än en gång har vi fått stifta bekantskap med Carl O Anderssons festliga berättarkonst och den som känner till något om hans tidigare produktion kommer med all säkerhet att uppfyllas av igenkännandets glädje.

    Att författaren denna gången så konsekvent har förlagt bokens hela innehåll till en enda ort – ett litet bohuslänskt kustsamhälle – kan dock kanske kännas en aning ”ovant” för den som vant sig vid de minst sagt yviga ”turer” som läsarna bjudits på i hans tidigare böcker. I slutändan visar det sig dock att det här åtstramade ”scenutrymmet” bara tillfört ytterligare en intressant dimension till Carl O Anderssons äventyrliga berättelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.