Hushållerskan omslag 20150915När jag började skriva den här boken, hade jag ett synopsis klart. Den skulle handla om två överåriga bröder på ett torp ute i Bohusläns skärgård och om en hushållerska, som djupt förorättad och besviken vill komma ifrån storstadslivets jäkt och hårda uteliv. Men det blev inte riktigt så. Handlingen gick sin egen väg, min bångstyriga hand hoppade okontrollerat på tangenterna. Hat och girighet kom in i bilden och blandades med komik och empati på ett sätt som gjorde historien till ett sant tragikomiskt stycke.

”Bästa läsare, skulle händelserna i boken av någon anledning inte falla er på läppen, så skyll inte på mig, utan på min bångstyriga högra hand. Nog om detta. Med lättat samvete överlåter jag härmed åt er att själva bedöma resultatet.”
Efter de självbiografiska böckerna Minnen, lekar och spektakel och Min slingrande väg och senare skrönan Morden i Funestrand  återkommer Carl O Andersson med ytterligare en humoristisk och kriminell berättelse.

Lexens Olle är en storartad berättare och nya läsare är varmt välkomna in i hans värld av glad galenskap och frustande berättarglädje.

Björk Kritik

                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En recension i Lysekilsposten den 16 december av Lars Björk

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 

Normalpris 175:-

beskrivning
Hushållerskan som fösvann
Beställ Hushållerskan som fösvann 1 @ SEK87,00

2 thoughts on “Hushållerskan som försvann”

  1. Hej Carl
    Tack för Din senaste bok, ”Hushållerskan som försvann”. Så fort jag fick boken i min hand ,slog det mig vilken fin omslagsbild Du valt. Den andas verkligen Bohuslän – havet, öar, kobbar och det kustnära huset. När jag nu läst boken, tycker jag Du lyckats väl med innehållet också. Fina miljöskildringar, man riktigt ser torpet, gubbarna och hushållerskan framför sig. Allvar blandas med humor till en helgjuten enhet. En riktig bladvändare som kryddas med tokroliga scener, som det heter idag, och uppsluppna dialoger. Jag sträckläste den. Du har verkligen lyckats. Gratulerar. Hoppas den når ut till många läsare.
    Lennart Brohed

  2. Carl O Andersson är ju redan tidigare känd som en skrönornas mästare och det var därför med förväntningar i den riktningen jag öppnade den nya boken ”Hushållerskan som försvann”. Till min förvåning fick jag dock redan efter någon sida en knepig känsla av att författaren denna gången sökte sig ut mot stigar som löpte något vid sidan av den väg han tidigare vandrat på. Till all lycka blev den känslan dock kortvarig… Plötsligt befann jag mig, utan att ha en aning om hur det gått till, åter i den sortens karusell av sanslösa och oförutsägbara händelser som man längtar efter när man skaffar sig någon av Carl O Anderssons böcker.
    Att det hela dessutom utspelar sig i genuin västkustmiljö gör att författaren befinner sig ”på mammas gata” eller, varför inte, ”som fisken i vattnet” – vilket ger miljöbeskrivningen en extra dimension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.