Det här är en bok för dig som bär på en livsberättelse som du vill förmedla till din omvärld. Kanske till dina barn, dina vänner eller kanske till och med för en större läsekrets än så?
Vi vill dela med oss av vår långa erfarenhet som skrivarlärare för vi har mött så många skrivare, fått dem att komma igång med sina skrivprojekt och sett dem lyckas berätta sitt livs historia.
Vi tar upp många aspekter av skrivandet och ger tips och råd som kan ge dig inspitation att komma igång och ta de första skrivstegen. Bokens skrivövningar ger dig möjlighet att skriva om såväl konkreta händelser som reflektioner över livet, hur det blev och varför man nu blev som man blev… Övningarna handlar om alla skeden i livet.
Vi tar upp frågor som berör det självbiografiska skrivandet – vad som är fakta och vad som är fantasi, sanningsbegreppet och hur man skiljer mellan att vara privat och personlig. Tips och konkreta övningar i skrivandets hantverk hjälper dig att göra din berättelse läsvärd och intressant.
Vi arbetar med våra skrivare i grupp och det har fått oss att förstå hur viktig responsen är för varje skrivare – för att få stöd och och hjälp och inspiration. ”Om konsten att skriva sitt liv” är underrubriken på vår bok. Och den konsten kan du lära dig tillsammans med oss. Första steget? Läsa och öva ihop med oss i vår bok.

 Välkommen!
Marja och Monica

Provläs boken

 

 

 

beskrivning
Det var en gång... av Bruzaeus Rönnqvist
Beställ Det var en gång... av Bruzaeus Rönnqvist inkl moms @ SEK196,00

3 thoughts on “Det var en gång… om konsten att skriva sitt liv”

 1. Jag har läst ”Det var en gång – om konsten att skriva sitt liv” . En av förattarna har jag haft som lärare/handledare i mitt livs första skrivkurs hos Sundbybergs folkhögskola för ett och ett halvt år sedan.

  Jag vill gärna rekommendera boken till alla som har tankar på att börja skriva – kanske framförallt till dem som vill skriva sitt livs historia för sina barn och barnbarn. Jag tror många generationer efter oss som lever nu, kommer att vilja läsa om hur vårt liv var.

  Ofta har jag hört invändningen från andra: ”Jag kan inte skriva”. Jag är själv inte obekant med samma invändning, mot att äntligen komma igång, innan det är försent. Det är här Marjas och Monicas bok kommer in med dunder och brak. Den är bra, just för att den är så fylld med tydliga, konkreta råd och anvisningar för den som kanske är helt ovan att skriva, eller som bara skrivit på byråkratspråk tidigare.

  Min noggranna läsning av boken nu i augusti 2010, medförde mycket användning av markeringspennan. Jag har nog aldrig tidigare läst en lärobok, där markeringspennan känts så angelägen att använda. Jag tror det kan få vara en bra bild av min uppskattning av boken.

  Stockholm 2010-08-31

  Björn Lindström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.