”mellan liv och död” är en dagbok, skriven i ögonblick då världen rämnade och livsviljan sattes på prov. Allt tog sin början med min och min frus separation och den livshotande sjukdom, leukemi, jag drabbades av. Jag började skriva dagbok. Huvudsyftet var att skriva av mig sorg och oro. Men jag ville också lämna efter mig en levande berättelse att läsas av mina nära och kära. Kanske skulle någon olycksbroder eller -syster kunna få nytta av att ta del av mina erfarenheter. Jag var 37 år ung, med två underbara barn, som borde få ha sin pappa med sig genom uppväxten. 237 dagar efter dödsdomen, som jag först upplevde det, välkomnades jag hem av världens mest tappra och underbara barn – och min före detta hustru.

Arton år senare lever jag nu ett friskt och lyckligt liv som nyförlovad och ser framtiden an med stor tillförsikt. Den ganska självsäkra, utåtriktade och positiva sällskapsmänniskan Björn från 1994 dog nog med sin sjuka benmärg under en intensiv cellgiftsvecka. Han blev på många sätt pånyttfödd och formades så sakteliga till en ny, och kanske bättre, människa. Mindre yvig i gesterna, mer eftertänksam och något djupsinnig, skrev jag i dagboken 1994. Det stämmer, i varje fall till en del, även år 2011.
Björn Klingmalm

Om ni bara ska ge bort 1 julklapp i år, så låt det bli vår egen Västeråsare Björn Klingmalms bok ”mellan liv och död”. Den är HELT FANTASTISK! Alla borde läsa den…man får liksom ett nytt sätt att se på saker och ting efter den boken. Jag är egentligen ingen ”bokmal” men jag var fast efter första bladet och sen var det bara att hänga med…

”Hej Björn! Jag har köpt din bok och den är HELT FANTASTISK!!! Du skriver så fängslande och man är fast i boken från blad 1. Tårar rinner nedför kinderna, som blandas med skratt. Jag hör hela tiden din röst när jag läser eftersom jag känner dig. Om jag fick bestämma skulle den här boken bli en sommarföljetong på radion med dig som berättare… men det kanske är ett för känsligt och gripande ämne….
Tack Björn för att du ville och vågade dela med dig av ditt liv!”

Gunilla Johansson

 ”Björn! Har ikväll avslutat din bok, och känner från mitt hjärta att jag måste kommentera det jag nyss avslutat…! Är oerhört glad att fått lära känna dig lite grann, och att fått läsa om din resa, som berört mig mig på många sätt. Du skriver på ett enkelt sätt men med ett hjärta stort som jag vet inte vad. Inte många tillfällen i livet som kaxiga Svärd suttit med gråten i halsen och känt att man ibland är förfördelad, utan att veta vad andra går/gått igenom känns på riktigt genom din bok…. Tack Björn!”

Tommy Svärd

Möt författaren här.

 

Vill du ha din bok signerad av författaren?
Om du beställer din bok via epost: info@faunforlag.se kan du få boken signerad.

Annars beställer du nedan, som vanligt.

 

beskrivning
mellan liv och död
Beställ mellan liv och död 1 @ SEK219,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.