OMSLAGnärandrasover4

När andra sover är levande berättelser från en verklighet de flesta av oss aldrig får vara med om. Tjugo människor i alla åldrar och med olika bakgrund, åsikter och erfarenheter berättar om sina liv, och erfarenheter, sina tankar och drömmar. De skildrar den eviga kampen för ett bättre liv och en lyckligare tillvaro. Utan någon tidigare skrivvana och med en tuff bakgrund ger de läsarna nya insikter och öppnar dörrar till andra världar, där det finns både hat och glädje. när andra sover kan få oss att förstå varför några väljer liv långt bortom samhällets normer, och varför andra tvingas till det. Det är en bok för alla som vill veta mer om vad som händer när vi andra sover i den nedmonterade välfärdsstaten.


MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 

Ur Bibliotekstjänsts recension:
”Röster från välfärdsstatens bakgårdar” skulle också kunna tjäna som titel på denna samling texter…

 

Tjugo icke publicerade skribenter återger hela eller delar av sina livshistorier. Om bland annat fattigdom, missbruk, kriminalitet, ätstörningar, utanförskap och allt vad det för med sig. Vidare om xenofoba och rent rasistiska organisationers dragningskraft hos desperata individer trängtande efter tillhörighet och gemenskap. Människor gör dåliga val i livet och det går utför, de hamnar i trångmål av olika slag, vad som sedan händer, hur de lyckas, eller inte, kravla sig över på andra sidan förtäljer dessa berättelser. Livshistorier i
kortformat, understundom nära dagboksbekännelsernas banaliteter – då mister texterna dessvärre sin allmängiltighet och blir alltför personliga.

Men tämligen ofta spritter prosan till och den språkliga gestaltningen glänser så att människor och miljöer levandegörs.Man kan gärna läsa och diskutera ämnesövergripande i skolor och på andra platser där människor möts. Sammantaget, inte illa.

Fredrik Wolf (lektör)

beskrivning
Verklighetsbaserade berättelser
Beställ Verklighetsbaserade berättelser 1 @ SEK225,00