22(2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Hösten 2006 gick jag in i väggen. Efter nära 30 år i läraryrket, varav tio år med specialklasselever, tog det tvärstopp. Jag hade redan tidigare problem med hörseln efter mycket musicerande, men när jag sen började få sömnproblem med farligt många apnéer, då orkade jag helt enkelt inte längre. Med åtta år kvar till pension gick jag ut i arbetslöshet. Våren 2007 startade jag Anders N blogg, som egentligen inte var en vanlig blogg utan mer en samling fristående texter, där jag skrev ner mina tankar om pedagogik och om läraryrket och skolan, om mitt freds- och miljöpolitiska engagemang, och om musik och natur.

Så småningom växte idén om en bok fram. Fågeltornet bygger på mina erfarenheter av arbetet med barn och ungdomar med särskilda behov och rent konkret på en klassresa som jag själv gjort, med en liten grupp elever i en specialklass, upp till de vidsträckta myrarna i Muddus nationalpark. Ett antal skrivarkurser i Jorun Modéns regi hjälpte mig att sätta ihop alltsammans till en bok.”

Displaying 1–1 of 1
  • Fågeltornet

                          Alla sover, trötta efter dagens vandring och av all frisk luft och nya intryck. Muddus nationalpark i Lappland ruvar tyst på den sovande skolklassen från Stockholm. Men något bryter tystnaden. Där, vid det jättelika fågeltornet, är det inte någon som rör sig uppför stegen? […]


 

beskrivning
Anders Nystedt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.