Agneta Karlsson har arbetat i många år med den 518 sidor tjocka romanen om Clara – änglamakerskans dotter.

Clara flyr från sin bakgrund och minnet av sin mor, änglamakerskan. Med engagerade personporträtt och ett flödande språk är ”Clara – änglamakerskans dotter” en känslostark och dramatisk berättelse med många vändningar. Författaren målar livfulla och färgstarka bilder av svenskt stadsliv i mitten av 1700-talet.
”Clara – änglamakerskans dotter” är Agneta Karlssons debutroman och en fortsättning på berättelsen är påbörjad, ”Kvinnorna på Gömslet”.

 

 

 

Displaying 1–6 of 6
 • Clara – änglamakerskans dotter

  Clara flyr från sin bakgrund och minnet av sin mor, änglamakerskan. Under sin flykt får hon hjälp av en kvinna, Sofia, som är traktens läkekvinna och tar den unga flickan under sina vingars beskydd. Men Clara vill göra rätt för sig och söker arbete i staden. Stadslivet har sina baksidor. Hon stiftar bekantskap med en […]

 • Clara – änglamakerskans dotter (inbunden, omarbetad upplaga)

  Clara flyr från sin bakgrund och minnet av sin mor, änglamakerskan. Under sin flykt får hon hjälp av en kvinna, Sofia, som är traktens läkekvinna och tar den unga flickan under sina vingars beskydd. Men Clara vill göra rätt för sig och söker arbete i staden. Stadslivet har sina baksidor. Hon stiftar bekantskap med en […]

 • Clara – änglamakerskans dotter, Kvinnorna på Gömslet Del I och II

  Ett bokpaket med Agneta Karlssons serie av böcker.                        

 • Kvinnorna på Gömslet, Del I

  Fjorton år har förflutit sedan de dramatiska händelserna i Clara – änglamakerskans dotter. David och Clara har levt tillsammans i frid, men nu vacklar deras äktenskap så till den grad att det hotar att haverera. David visar en sida som får hans hustru att ifrågasätta om allt har varit en lögn och som om det […]

 • Kvinnorna på Gömslet, Del I och II

  Bokpaket med Kvinnorna på Gömslet, Del I och II  

 • Kvinnorna på Gömslet, Del II

  I den andra delen av Kvinnorna på Gömslet får Helena möjlighet att arbeta som hästtränare hos greven, men folket i Bergahyttan accepterar inte den konstiga flickan. Maria står inför sin värsta prövning, skild och gravid. Den utsände är fadern. Vad är det för en varelse hon bär på? Som ogift mor är hon och barnet […]


8 thoughts on “Agneta Karlsson”

 1. När kommer andra delen ut? Clara änglamakernas dotter är en av de bästa böckerna som jag har läst.

 2. Tack Harriet för omdömet, värmde verkligen. Jag kan berätta att ”Kvinnorna på Gömslet” kommer snart. Nu sticker jag kanske ut hakan, men jag tror inte att du kommer att bli besviken på fortsättningen.

 3. Nu trycks böckerna. ”Kvinnorna på Gömslet” blev på 614 sidor så den delade jag upp i del 1 och 2. Första boken ”Clara-änglamakerskans dotter” får hårda pärmar den här gången. Jag har snyggat till lite i texten där jag ansåg att så behövdes. Harriet, jag hoppas att du inte misstycker, ditt omdöme om boken har fått pryda baksidan.

 4. Hej
  Nu har jag läst båda delarna av Kvinnorna på gömslet och de motsvarade verkligen alla förväntningar gällande kärlek och dramatik som är omnämnd på baksidan på boken, samt att dåtidens kvinnosyn går som ett rött snöre genom böckerna.
  Efter som det verkar som att biblioteket i Östersund inte har köpt in dessa två delar så ska jag se om det går att tipsa dem. Första boken har de.
  Längtar till nästa bok är färdig, fortsätt gärna att skriva flera böcker. Hälsningar Harriet

 5. Ps tack för att du ville använda mitt omdöme på baksidan av din bok Ds

 6. Hej
  Det var snällt att du använde mitt omdöme Nu har jag läst båda böckerna av Kvinnorna på Gömslet och de är verkligen både fängslande, dramatiska och romantisk blandad med den dåtida kvinnosynen som löper som en röd tråd genom böckerna.
  Nu väntar jag på nästa bok, som jag får ta och köpa när det är dags. Högsta betyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.