511121 fluor röd etikett 32 x 19 mm normalt klister g2 5 rullar-700x700


M_Nyhaga_Omslag

”I det mörka rummet är både en fotobok och en novellsamling. Tretton korta berättelser varvas med svartvita helsidesbilder. Magisk realism varvas i berättelserna med lågmälda relationsskildringar. Språket är enkelt, men ändå genomarbetat. Fotografierna har också en drömsk karaktär. Konstnären har arbetat mycket med skuggor, speglingar och annorlunda objekt. Bilderna är inte illustrationer till texterna, lika lite som berättelserna är text till bilderna. Men tillsammans bildar text och bild en enhet, ett mörkt och privat rum.”

 

Berättelserna i den här boken rör sig i det mörka rum där man vaknar efter en dröm och undrar ’Vad fan kom det där ifrån?’

Flera av de tretton kortnovellerna har sitt ursprung i drömmar. Jag har ingen aning om vad de betyder. Även de texter som kretsar runt mänskliga relationer har jag skrivit med känslan av att bli överraskad, att det inte är jag som styr. Två av berättelserna – En minut är jag här (Horisont 4/2004) och Spåren efter hennes hand (kortromanen Lika svårt som det är sällsynt, 2007) – har publicerats tidigare.
Michael Nyhaga
författare

MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 

För att verkligen se ett foto gäller det att höja blicken eller sluta ögonen (’att sluta ögonen är att få bilden att tala i tystnad’, Roland Barthes, Det ljusa rummet). Att försöka säga ingenting kan vara ett sätt att säga allt. De fjorton bilderna i den här boken är ett försök att till synes fotografera detta inget, en skugga på en vägg, en tillfällig spegling i ett skyltfönster eller ett träd i skogen. Bilden och känslan finns bakom de slutna ögonen!
Srecko Rijetkovic
konstnär och fotograf i Stockholm.

Möt illustratören_liten

 

 


Ordinarie pris: 140:-
Reapris: 70:-

beskrivning
I det mörka rummet
Beställ I det mörka rummet 1 @ SEK70,00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.