Lång väg till frihet


Omslag Lång väg till frihet till tryck_provbok 2017-01-20Dörren till kyrkan har blockerats, folk försvinner spårlöst om nätterna och oron växer i den ingermanländska byn Gorelovo. När andra världskriget bryter ut förvandlas tillvaron till flera år av mardrömslika händelser för många av ingermanländarna. En av dem är Lilja från byn Gorelovo.

Det här är en verklighetsbaserad berättelse om författarens mamma Liljas barndom under åren 1935-1945. Om förföljelsen, kriget, lägren, förflyttningarna och flykten, sett ur ett barns perspektiv. Sedan Monica var liten har hon hört om händelser från mammas barndom. Korta händelser, utan något sammanhang berättades både av mamma och mormor. När Monica skrev boken och fick hela sammanhanget klart för sig, förstod hon att berättelsen är väl värd att berättas eftersom händelser som drabbade minoriteten ingermanländare inte får glömmas bort.

Monica Pönni har skrivit noveller och romaner för veckopressen, gett ut två böcker som skildrar hennes föräldrars barndom under andra världskriget och även skrivit en barnbok.

……………………………………….

Ur recensioner av berättelsen:

Berättelsen är fängslande och inbjuder till sträckläsning. Monica Pönni kan verkligen berätta en historia. Boken är värd en stor läsarskara.
(Svensson Räisänen, Skrivarsidan)

Att skildra detta genom ett barns ögon är inte bara ett lysande grepp – att kunna göra det på ett trovärdigt sätt är briljant!
(Litteraturklubben)

Den historiska bakgrunden är intressant och handlingen medryckande; man sträckläser gärna boken. Personerna framträder mycket levande och det är spännande att följa deras kamp för överlevnad.
(Kjell Andreasson, Bokförlaget Alexis)

Miljöer och individer framträder levande.Språket flyter färgstarkt och mitt i all svart fasa värmer Liljas barnsliga hoppfullhet.
(Tor Flensmarck, Bibliotekstjänst)


MÖT FÖRFATTAREN-BUTTON-LITEN

 

 

 

beskrivning
ISBN 9789187435881 Verklighetsbaserad berättelse, häftad, 240 s.
Beställ ISBN 9789187435881 Verklighetsbaserad berättelse, häftad, 240 s. 1 @ SEK200,00
  • You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <s> <strike> <strong>

    Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Go to Top