Tomas Magnusson

Tomas Magnusson porträtt

Tomas Magnusson har arbetat med somaliska flyktingar i Sverige sedan 1990, bland annat som föreningskonsulent och som projektledare för migration på Enheten för samhällsorientering i Göteborgs stad.

Under tio år koordinerade han biståndsprogram i Somalia med inriktning på vuxenutbildning och demokrati. Verksamheten byggdes upp tillsammans med somalier från Sverige och i samverkan med deras nätverk i hemlandet.

Han har också varit verksam i den svenska och internationella fredsrörelsen, som ordförande i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och president i International Peace Bureau, ett nätverk av 300 fredsorganisationer i 70 länder.

 

 

Displaying 1–1 of 1
 • Somalia – hot eller hopp?

    Den här boken handlar om allt det som händer i Somalia som vi inte hört talas om. Media berättar om strider, terrordåd, pirater och svältkatastrofer. Bortom rubrikerna har de forna kolonialländerna med hjälp av USA försökt styra utvecklingen i Somalia – och nästan alltid gjort fel. Sverige har spelat en aktiv roll i försöken […]


beskrivning
Tomas Magnusson
 • jamila musse
  #1 written by jamila musse  4 years ago

  Stort GRATTIS. Kan inte vänta att läsa.

 • Bile
  #2 written by Bile  4 years ago

  Intressant bok.

 • Ulla Holmberg
  #3 written by Ulla Holmberg  3 years ago

  Hej Thomas!
  Vänligen skicka din postadress åt mig per e-post: ulla.holmberg@qnet.fi så skickar vi ett ex. av Fredsposten 1/16 åt dig, där Jean d’Amour Banyanga har recenserat din bok. Postningen blir omkring 20 april, men adressen behövs så fort som möjligt.
  Jean d’Amour är från Rwanda och är för närvarande doktorand vid Åbo Akademi i Vasa, men bor i Vanda.
  Hälsningar
  Ulla i Närpes, Finland

 • You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <s> <strike> <strong>

  Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Go to Top