Vera Bouveng Hermansson

Verfotonytt2
Författaren skildrar i ”Ett oönskat kärleksbarn”sina föräldrars öde som politiska flyktingar, det är ett autentiskt drama som tar sin början i andra världskrigets Europa. Berättelsen är också en kärlekshistoria med många komplikationer. Föräldrarnas dramatiska och djupt berörande livsöden skildras av författaren som tidigare publicerat berättelser i novellsamlingar.

Vera Bouveng Hermansson är Uppsalaflicka med rötter i Tyskland. Efter att ha arbetat som allmänpraktiserande tandläkare i Uppsala specialistutbildade hon sig inom ämnet ortodonti. Hon drev sedan en privatklinik i tandreglering i Stockholm och var även lärare vid Tandläkarhögskolan på Holländargatan i Stockholm. Efter pensioneringen började hon söka sina rötter och forska om sina föräldrar, som varit politiska flyktingar undan fascismen. För att utveckla sitt skrivande har hon gått skrivarlinjen på Skeppsholmens Folkhögskola i Stockholm.

Författaren har tidigare publicerat ”Mamma sökte asyl i Prag, Oslo och Stockholm” i novellsamlingen Uppsalakvinnor berättar om Förmödrar, utgiven av Föreningen för kvinnors historia i Uppsala (2011) och ”En flicka med läshuvud. En berättelse från 50-talets skola” i novellsamlingen Uppsalakvinnor berättar om Uppväxter, utgiven av Föreningen för kvinnors historia i Uppsala (2014)

 

Displaying 1–1 of 1
 • Ett oönskat kärleksbarn

  Wally och Fritz har flytt från Berlin och på flykting-förläggningen i Prag utspelar sig en livsavgörande scen. En natt, när kärlekslågan brann som hetast och Fritz hade sluppit eller glömt att trä på ”den tjocka galoschen”, hittade den lilla spermien ägget och kärleksbarnet var ett faktum. ”Du måste göra abort”, lilla Wally. Alla sa så […]


 

beskrivning
vera Bouveng Hermansson
 • Solbritt Nilsson
  #1 written by Solbritt Nilsson  4 years ago

  En fantastisk läsupplevelse. Vilken resa i historien och till nuet.
  Boken Vera skrivit berättar så mycket om mod, livslust och kamp.
  Avslutningsvis säger den att störst av allt är kärleken. Tack kära Vera!

 • R
  #2 written by R  3 years ago

  En stark och viktig berättelse i ett kvinnohistoriskt perspektiv. En resa på många plan där framför allt modern imponerar. En stark scen är studentuppvaktningen där den ständigt frånvarande fadern vill få uppmärksamhet och få del i dotterns framgång och prestation. Han blir ordentligt tillplattad av en släkting.

 • You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <s> <strike> <strong>

  Keep me up to date, sign me up for the newsletter!

Go to Top